☎+46(0)704388746 ÖPPETTIDER ATELJÉN Söndagar 14.00-17.00 Gångholmen 9 VÄSTERÅS

Att måla i naivism stil

Att måla naivism är en konstform som innebär att man målar utan att använda sig av traditionella konstnärliga tekniker eller metoder. Istället används en mer naiv och barnslig stil för att skapa en fantasifull och färgglad bild av verkligheten.

Naiv konst, eller även kallat folkkonst, brukar typiskt sett avkänna avsaknad av perspektiv och proportion. Det brukar också vara gestaltat i en platt och dekorativ stil. Ofta används starka färger och illustrationerna kan inkludera slagord eller text.

För att måla naivism behöver man inte ha någon formell konstutbildning eller teknisk skicklighet. Istället kan man låta sin fantasi och kreativitet ta över. Det handlar om att återvända till barnets sinne för att skapa lekfulla och fängslande konstverk.

En av de viktigaste inslagen i naiv konst är att det handlar om att förmedla en berättelse. Genom att använda starka och enkla symboler kan man skapa en bild som förmedlar en känsla eller idé. Man behöver inte nödvändigtvis vara precis eller realistisk när man målar naivistiskt, utan snarare är det viktigt att hitta en egen stil och uttryckssätt som känns autentiskt.

När man målar naiv konst är det viktigt att ha en stark passion och kärlek för konst. Det kan vara en mycket terapeutisk upplevelse att skapa vackra och fantasifulla bilder, och det kan vara en fristad från vardagens stress och bekymmer.

Sammanfattningsvis, att måla naivism är en mycket kreativ och fantasifull konstform. Genom att använda naiv och dekorativ stil kan man skapa lekfulla och färgstarka bilder som förmedlar en känsla eller idé. Det är en konstform som inte kräver någon formell utbildning eller teknisk färdighet, utan snarare handlar om att ha en passion och kärlek för att skapa vacker konst.