☎+46(0)704388746 ÖPPETTIDER ATELJÉN Söndagar 14.00-17.00 Gångholmen 9 VÄSTERÅS

Bo på landet och konstnär

Att bo på landet och vara konstnär är en dröm för många. För mig är det verklighet. Jag bor strax utanför en mellan stor stad i Sverige, omgiven av skogar och ängar. Detta ger mig perfekta möjligheter att utforska naturen och hitta inspiration till min konst.

Fördelen med att bo på landet är att det är tyst och lugnt. Det finns inga avbrott från trafik eller andra störande ljud. Det enda som kan höras är fåglar, ljudet av vinden som blåser genom träden och ibland även en ko som muar på avstånd. Detta ger mig en fridfull miljö för att fokusera på min konst och utforska nya tekniker och stilval.

Jag målar oftast akryler och oljemålningar, med naturen som min största inspiration. Det kan vara allt från små insekter på en blomma till vidsträckta landskap. En annan fördel med att bo på landet är att jag kan ta mig ut på promenader i naturen och hitta inspiration utanför mitt fönster.

Att bo på landet innebär också att jag har ett stort utrymme för min konst. Det finns ett extra hus på min tomt som jag använder som ateljé. Där kan jag ha mina tavlor, material och mina verktyg utan att behöva bekymra mig om att det är för trångt. Jag kan även ha mina tavlor hängande på väggen och studera dem på avstånd för att bättre bedöma vad som behöver förbättras.

En annan fördel med att bo på landet är att jag har gott om tid att arbeta på min konst. Jag behöver inte bekymra mig om att behöva lämna min ateljé tidigt på grund av stängningstiden. Jag har ingen deadline att rätta mig efter. Istället kan jag ha full fokus och arbeta tills jag är färdig. Detta ger mig möjlighet att ta tid på mig och utforska mitt arbete.

Tråkigt på landet?

Vissa tänker att att bo på landet kan vara tråkigt och enformigt. Men det är inte alltid fallet. Till exempel, under sommarmånaderna kan jag ha min konst utomhus och arbeta på en målning på min veranda. Där har jag både ljus och skugga, och kan njuta av naturens ljud och en frisk bris.

Att bo på landet är inte för alla. Men för mig som konstnär är detta perfekt. Jag har en fridfull miljö, gott om tid och utrymme och en naturlig inspiration. Det finns ingenting som slår en lugn och fridfull miljö när man behöver fokusera på sitt skapande.