☎+46(0)704388746 ÖPPETTIDER ATELJÉN Söndagar 14.00-17.00 Gångholmen 9 VÄSTERÅS

Canvasdukar

Canvasdukar är en typ av duk som är tillverkade av woven bomull eller linne. Det är en tjock och slitstark duk som är vanligtvis används för att måla på. Canvasdukar är enkla att hantera och producerar en god kvalitet på målningar. De är också populära bland konstnärer och hobbymålare.

Canvasdukar kan vara täckt med en beläggning av akryl eller annan typ av försegling som gör det vattenavvisande. Detta gör duken lämplig för utomhusmålning och uteserveringsplatser och kan även skydda målningen från damm och smuts.

Den vanligaste tjockleken är 10-12 oz som motsvarar ca 300 gram per kvadratmeter. Det är ett perfekt val för målningar och tryck. Andra tjocklekar är också tillgängliga i högre vikt, vilket innebär mycket starkare och mer robusta canvasdukar.

Canvasdukar kan också användas som fotografier som fästes på träramen. Det kan ge en bra effekt och kan också vara en bra present skulle.

Det finns två typer av canvasdukar, nämligen sträckt canvas och rulle road canvasdukar. Sträckt canvas är spänd på en träram som fungerar som stöd för duken under målning. Rullade canvas dukar är däremot rullade upp i rullar och används ofta av professionella konstnärer och kan spänna upp på en ram efter behov.

Canvasdukar kan också användas för reklamändamål, till exempel i utställningar eller tillfälliga utställningar. De kan ses som en miljövänligare lösning än andra typer av material som vanligtvis används i skyltning.

Sammanfattningsvis är canvasdukar en tålig, praktisk och mångsidig målningssuppport. Med rätt vård, kan duken hålla länge och växa i värdet med tiden. Det är ett utmärkt val för både erfarna och nybörjare konstnärer som vill ha en bra målningsupplevelse.