☎+46(0)704388746 ÖPPETTIDER ATELJÉN Söndagar 14.00-17.00 Gångholmen 9 VÄSTERÅS

När jag målar stränder

Som en konstnär har jag alltid känt en dragningskraft mot havet och dess omgivningar. När jag tar fram mina penslar och akrylfärger är det ofta för att skapa verk som hyllar stranden och dess ljus, färger och stämningar. Jag tycker verkligen om att måla strand motiv, det är något som har följt mig under hela min konstnärliga resa.För mig är havet en källa till lugn och inspiration. Det är en plats där jag kan ta en paus från vardagen och återuppliva min kreativitet.

När jag sitter på stranden och låter mina ögon svepa över horisonten, känner jag hur mina tankar börjar röra sig på ett annat sätt. Små detaljer, som ljusets skiftningar och vågornas rytm, blir plötsligt otroligt fascinerande för mig. Jag börjar se former och färger som andra människor kanske inte alltid uppmärksammar.

När jag målar ett strand motiv försöker jag verkligen ge åter spelet av ljus och skuggor på sanden, vattnet och klipporna. Det är en utmaning att försöka fånga alla små nyanser och variationer, men det är också något som jag tycker är mycket givande. Mitt mål är alltid att skapa ett verk som fångar ögonblicket och åstadkommer en känsla av närvaro för betraktaren.

Färger är också ett viktig del av mitt arbete. Att blanda och använda färger på rätt sätt är avgörande för att skapa en trovärdig miljö och atmosfär i mitt verk. Färger har också en enorm kraft att påverka vårt humör och våra känslor. Genom att välja noggrant bland mina färger försöker jag frammana en känsla av ro och frid i mina verk – en känsla av att vara på stranden och bara vara.

Jag är tacksam för min förmåga att måla strand motiv, eftersom det har gett mig så mycket glädje under åren. Det har hjälpt mig att utveckla min egen stil och teknik, och det har också gett mig möjlighet att dela min passion med andra människor.

När jag ställer ut mina verk på gallerier och utställningar eller säljer dem till kunder ser jag hur min konst kan ta en plats i andras liv, som en påminnelse om den skönhet som finns runt oss.

Så när jag sitter ned vid mitt staffli och tar fram mina färger och penslar, vet jag alltid att jag kommer att hamna vid havet. Där finns en oändlig källa till inspiration och glädje, som jag aldrig tröttnar på att utforska. Och jag hoppas att mina strand motiv kan spela en liten roll för att överföra denna känsla av frid och frihet till dem som tittar på dem.