☎+46(0)704388746 ÖPPETTIDER ATELJÉN Söndagar 14.00-17.00 Gångholmen 9 VÄSTERÅS

Ordning och reda i en atelje

Att hålla ordning i en atelje är en viktig del av att skapa en effektiv och produktiv arbetsmiljö. När det finns en välorganiserad arbetsplats där alla verktyg och material är lättillgängliga kan det hjälpa konstnären att få inspiration och arbeta mer fokuserat.

Det första steget i att hålla ordning i en atelje är att välja en lämplig plats för varje enskilt verktyg och material. Det kan handla om hyllor, lådor eller garderober som är dedikerade till vissa material såsom penslar, färgburkar, papper och canvasdukar. Att hålla dessa föremål på samma plats gör det enkelt att hitta det man behöver när det är dags att arbeta.

Förutom att ha en särskild plats för varje föremål i ateljen är det också viktigt att rensa ut och organisera regelbundet. Att gå igenom materialen en eller två gånger om året och rensa ut det som inte används kan hjälpa till att hålla ateljen ren och välorganiserad.

En annan viktig aspekt av att hålla ordning i en atelje är att rengöra arbetsytan efter varje arbete. Detta hjälper till att förhindra att oönskade material blandas och att det bildas damm och smuts på arbetsytan.

Slutligen är det en bra idé att skapa en checklista för vad som behöver göras varje dag eller vecka för att hålla ordning i ateljen. Detta kan inkludera att rengöra arbetsytan, organisera material och verktyg och se till att allt är på sin plats.

Att hålla ordning i en atelje kan verka som en utmaning i början, men med rätt planering och rutiner kan det hjälpa till att öka produktiviteten och inspirationen hos konstnären.