☎+46(0)704388746 ÖPPETTIDER ATELJÉN Söndagar 14.00-17.00 Gångholmen 9 VÄSTERÅS

Penselvård

Som en konstnär är det viktigt att känna till vikten av penselvård. Penslar är det mest grundläggande verktyget för att skapa en konstverk. En försummad pensel kan förstöra ditt arbete och kan även vara svårt att återställa. Här är några tips på hur man kan ta hand om sina penslar.

 1. Rengöring
  Det första steget för att ta hand om dina penslar är att rengöra dem. Ta en behållare med varmt vatten och tvättmedel, och skölj penseln noga för att få bort all färg. Var noga med att inte skada penselns hårda fibrer eller att böja dem till en annan riktning, eftersom det kan påverka penselns effektivitet. Det finns också olika penselrengöringar på marknaden som är utformade för att ge djuprengöring av penselns hårda fibrer.
 2. Häng upp dem på en hållare
  Häng penslarna upp och ner på en penselhållare så att de får torka på rätt sätt. En sådan hållare kommer också att skydda penselns fibrer från att bli krossade eller förvrängas.
 3. Använd rätt lösning
  För att skydda dina penslar, använd rätt lösning som hjälper till att hålla dina penslar mjuka och smidiga. Det finns många olika produkter på marknaden som är utformade för att hålla penselns förmåga intakt.
 4. Förvara dem på rätt sätt
  Förvara dina penslar på rätt sätt i en ask, en rulle eller en hylsa. Det viktigaste är att de lägger plant och skyddar varandra från skador.

Avslutningsvis, för att kunna skapa fantastisk konst och använda dina penslar i många år framöver, är det viktigt att ta hand om dem, rengöra dem och förvara dem på rätt sätt. Genom att följa dessa tips kan du säkerställa att dina penslar fungerar på bästa möjliga sätt och att de håller länge.