☎+46(0)704388746 ÖPPETTIDER ATELJÉN Söndagar 14.00-17.00 Gångholmen 9 VÄSTERÅS

Penslar

  1. Platta penslar – Dessa penslar har ett platt borsthuvud och används för att måla stora ytor. De är populära för att applicera färg på målardukar och bord. Platta penslar finns i olika storlekar och kan användas för både akryl- och oljemålning.
  2. Runda penslar – Runda penslar har en konisk form på borsthuvudet vilket gör det enkelt att måla detaljer och fina linjer. Dessa penslar är idealiska för akvarellmålning, men används även för oljemålning och andra tekniker. Storleken på rondellen bestämmer hur fin eller tjock linjen blir.
  3. Färgantikvitet- och skrivpensel – Dessa penslar har en extra spetsig form och är användbara för att skapa detaljerade bilder, skriva och signera konstverk.
  4. Vinklade penslar – Dessa penslar har ett snett borsthuvud vilket gör det möjligt att applicera färg på svåråtkomliga ställen. De används ofta i förgrunden eller vid skuggning.
  5. Viftpenslar – Dessa penslar har en unik viftformad form och är idealiska för att skapa mjuka övergångar mellan två färger. De är vanligtvis större än andra penslar och används primärt i oljemålning eller akrylmålning.
  6. Fläckpenslar – Dessa penslar har ofta en rund eller platt form. De har emellertid hår som är långa på mitten och kortare på kanterna. Fläckpenslar används för att lägga till textur och andra specialeffekter i akrylmålning eller oljemålning.

Alla dessa olika penslar och deras former används för olika ändamål. En målare kan välja att ha ett brett utbud av olika penslar för att få den perfekta effekten.